Training of broken leg

Cu noi, miscarea ta este lipsita de griji

Departamentul de Recuperare Medicala (Fizioterapie) al Policlinicii Prima Clinic se adreseaza tratarii pacientilor cu diverse afectiuni ale aparatului locomotor. Echipa medicala este formata din medici specializati in Recuperare Medicala care evalueaza initial si ori de cate ori este necesar pacientii, care stabilesc diagnosticul si metodele de tratament de aplicat personalizat (prin Fise de Tratament) si fiziokinetoterapeuti care au absolvit cursurile Facultatii de Balneofiziokinetoterapie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie, care aplica metodele de redobandire a astarii de sanatate a pacientilor.

Afectiunile carora se indica diverse metode de tratament sunt variate:

·         Reumatologice (gonartroza, coxartroza, spondiloza, discopatie, poliartrita reumatoida, spondilita ankilozanta, artrite reactive, fibromialgie)

·         Cardio-vasculare (dislipidemii, post-infarct miocardic, hipertensiune arteriala, arteriopatie membre)

·         Respiratorii (insuficienta respiratorie)

·         Ortopedice (torticolis, Boala/sechele b. Scheuermann, platfus, genunchi var/valg, tendinite, epicondilite, periartrita scapulo-humerala, redori articulare dupa traumatisme cu/fara imobilizari articulare, post-entorse, dureri si crampe musculare, scoliova, hipercifoza, hiperlordoza, post-protezare articulara)

·         Neurologice (post AVC, nevralgii, hernie de disc cervicala, dorsala sau lombara, cefalee)

·         Pediatrice (tulburari de statica ale coloanei vertebrale in perioada de crestere)

·         Obezitate

·         Traumatologie sportiva

Evaluarea de catre medic se bazeaza pe evaluarea complexa atat medicala (diagnostic de boala, alte afectiuni care pot influenta tratamentul de aplicat) cat si functionala (bilant articular, testing muscular, evaluare neurologica, evaluare ADL-uri).

Metodologia de tratament se bazeaza pe:

·         Electroterapie (galvanizare, ionogalvanizare, electrostimulare, curenti diadinamici, Trabert, TENS, curenti interferentiali, ultrasunete)

·         Laserterapie

·         Magnetoterapie

·         Drenaj limfatic manual

·         Masaj terapeutic loco-regional (sedativ, trofic, decontracturant, anticelulitic, facial)

·         Termoterapie (parafina, fototerapie, crioterapie)

·         Kinetoterapie (gimnastica medicala) adresata atat adultilor cat si copiilor; programele sunt individualizate.

Colaborarea cu alte specialitati medicale din cadrul policlinicii (Medicina Interna, Cardiologie, Neurologie, Reumatologie, Endocrinologie, Diabet si Boli de Nutritie, Dermatologie, Gastroenterologie) face posibila abordarea complexa, multidisciplinara a fiecarui pacient.

Rezultatele obtinute in peste 5 ani de activitate si aprecierile pacientilor ne pozitioneaza ca fiind una din clinicile elitiste din punct de vedere al calitatii serviciilor oferite si ne ofera cea mai mare recompensa pentru munca depusa.